Themaverhaal
Jongens en meisjes van 7 tot 11 jaar heten bij Scouting welpen. Welpen spelen in het Jungleboek thema, dat gebaseerd is op het oorspronkelijke verhaal van Rudyard Kipling. Samen met het jongetje Mowgli en Shanti, het meisje uit het mensendorp, beleven de welpen de spannendste avonturen in de jungle. Ze maken van alles mee. Zo wordt Mowgli aangevallen door de apen, redt Shanti haar broer en wordt er vergaderd over de opvolging van de wolvenleider Akela. Shanti maakt kennis met de dieren van de jungle, zoals Baloe, Bagheera, Chil, Raksha, Jacala, en Rikki Tikki Tavi.

Groepsindeling
Een groep Welpen wordt samen een horde genoemd. Een welpenhorde wordt opgedeeld in 4 subgroepen van 6-8 kinderen. Zo'n subgroep heet een nest. In ieder nest krijgen de oudste kinderen wat meer verantwoordelijkheden dan de jongere kinderen. De welp die aan het hoofd staat van een nest heet een nestleider. De tweede persoon heet een nesthelper. Ieder nest heeft een kleur.

Scoutfit
Welpen dragen een groene Scoutfit, de groene Scoutfit is te verkrijgen bij de ScoutShop of is te bestellen via de groepsleider van Scouting Lieshout - Mariahout. 

Opkomsttijden
De Welpen hebben hun opkomst elke vrijdagavond van 18:30 uur – 20:30 uur op blokhut op blokhut 't Luijts Honk, Herendijk 7, 5737 RA Lieshout.

Contact
Voor alle vragen over de Welpen, het programma en de opkomsten, kun je contact opnemen met de leiding via e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..